Mitt självskadebeteende försvann

Kognitiv beteendeterapi, KBT, är en teknik som används inom psykoterapi för att behandla olika störningar som ångeststörningar och depression och bygger på teorin att tankar bestämmer känslor och beteenden. KBT fokuserar på att identifiera mönster i beteenden och känslor och ersätta dem med hälsosamma mönster. Det hjälper till exempel patienterna att utmana negativa tankar om sin sociala fobi eller uppmuntrar dem att ersätta undvikande beteenden på grund av flygrädsla med exponeringstekniker. 

I ett par års tid har jag haft ångest som gjort att jag har rispat mig i armarna men efter att jag kom i kontakt med en psykolog som bland annat erbjuder dessa behandlingar för alla som bor i Boden, Luleå och Piteå med omnejd så ändrades mitt liv. Jag hade hört om denna metod tidigare och googlat på det men trodde då verkligen inte att det var någonting för mig men där hade jag fel, fel, fel…för det var det bästa som har hänt mig eftersom det botade mig. Inte helt och hållet men om jag nu får ångest så har jag andra strategier att ta till istället för att skada mig genom att skära mig i armarna, så därför hoppas jag att om det är någon av er som även ni har dessa problem som jag hade i så fall ger KBT en chans. Inte heller har jag klarat av att jobba men i nästa vecka ska jag börja arbetsträna på en secondhandbutik och bara det är ett stort steg som jag ser fram emot. Jag hoppas att ni tyckte om det här inlägget och att ni hör av er till mig om det är någonting mer ni vill veta eller om det är någonting jag kan hjälpa er med. Snart hörs vi igen.